Ütü Yapmanın Püf Noktaları

Anasayfa Blog Ütü Yapmanın Püf Noktaları

Çalışan ya da çalışmayan her insanın ev temizliğindeki en büyük derdidir birikmiş buruşuk kıyafetler. Sepet size siz sepete bakarsınız. Giysiler birer birer artarken sizin sinir katsayınız da orantılı olarak artar. Ev işleri içinde belki de en keyif alınmayan işin ütü olduğunu düşünen birçok kişi olduğunu biliyoruz. Bu sebeple ütü işlemini daha kolay hale getirmek ve en iyi sonuçları almanızı sağlamak için ütü ile ilgili püf noktaları sizler için derledik...

 

 


1) Öncelikle sizin rahat olmanız çok önemli. Ütü masanızın boyunu karın hizanıza kendi boyunuza göre ayarlayın. Mümkün olduğunca dik durun, kambur durmaktan kaçının.


2) Ütü yaparken oval hareketler yapmaktan kaçınmalısınız. Dairesel hareketler kumaşın esnemesine neden olur. Uzunlamasına ileri geri şeklinde ütüleme yaparsanız kırışıklıklar daha iyi açılacaktır.


3) Kıyafetlerinizi etiketlerindeki ısı talimatına göre ütülerseniz daha iyi sonuçlar elde edersiniz. Örneğin sentetik ve ipek gibi hassas kumaşlar için düşük/orta ısı, pamuklu ve ketenler için yüksek ısı gerekmektedir. Ütü yapmadan önce kıyafetlerinizi kumaş cinsine göre ayırıp, o şekilde ütülemeye başlarsanız işiniz kolaylaşacaktır. Önce düşük ısı ile ütülenecek kıyafetlerden başlayın, ısıyı arttırarak orta ısı ve yüksek ısı ile ütülenecek kıyafetlerinizle devam edin.


4) Ütü yaparken yanınızda su spreyi bulundurun. Böylece ütü sırasında yanlış bir işlem yaptığınızda, kırışan bölgeye çok az su sıkıp, 1 dakika bekleyip, üzerinden ütü ile geçerseniz hatanızı kısa sürede düzeltebilirsiniz.


5) Hassas kumaşları ütülerken, kumaşın üstüne tülbent, mendil gibi bir bez parçası koyun. Bu bez parçası kumaşın ısı ile direkt temas etmesini engelleyecek, böylece giysileriniz zarar görmeyecektir. Saten giysilerinizin parlama yapmamasını istiyorsanız, yine kumaş ve ütü arasına tülbent koyabilirsiniz.


6) Ütülediğiniz her kıyafetin tekrar kırışmasını ve sizi uğraştırmasını önlemek için işleminiz bittiği an askıya asın ya da katlayıp dolabınıza kaldırın.


7) Gömlek gibi ütülemesi zor kıyafetlerde belirli bir sıra izleyin. Önce yakayı, sonra kol uçları ve omuzları, kolları, önünü ütüleyin. En son arka kısmını ütüleyerek işlemi bitirin.


8) Büyük parçaları ütülemek gözünüzü korkutmasın. Ütü masasının geniş uç kısmını kullanın, temiz çamaşırların yere değmemesi için de yere çarşaf ya da plastik masa örtüsü serin.


9) Hafif lekeli ya da tam olarak temizlenmemiş kıyafetlerinizi ütülemekten kaçının. Çünkü ısının da etkisiyle kıyafetlerinizin üzerindeki lekeler çıkması zor bir lekeye dönüşebilir.


10) Ütüyü bastırmayın. Kırışıklıkların kusursuz bir şekilde giderilmesi için önemli olan kuvvet değil ısı ve buhardır. Bu nedenle yüksek buhar gücü olan ütü kullanmak her zaman daha iyi olacaktır.

 

Evinizde biriken küçük dağlar gözünüzü korkutmasın. Temiz omuzlarınızdaki yükü hafifletmek için yanınızda. Size özel geliştirdiğimiz profesyonel ütüleme işlemi sayesinde kısa sürede ütü derdinden kurtulabilirsiniz. Uygulamamız ya da websitemizden 30 saniye içinde siparişinizi oluşturun. Temiz, kıyafetlerinizi sizin için ütüleyip askıya hazır hale getirirken, siz de ütüye harcayacağınız uzun saatleri sevdiklerinize ayırmanın tadını çıkarın.