BLOG

Ütüsüz Ütü Yapmanın 6 Yolu

Anasayfa Blog Ütüsüz Ütü Yapmanın 6 Yolu

En sevmediğiniz ev işi ne diye sorsak büyük ihtimal “ütü yapmak” sizde de bizde olduğu gibi ilk üçe girer. Biz .çalışan kadınlar sabah çalış, akşam eve gel yemek yap, çamaşır yıka, duş al, evi temizle derken çoğu günün nasıl bittiğini bile anlamıyoruz.

Çalışmasak da durum farklı değil elbette. Ev işleriyle kendimize ayıracağımız zaman arasında dengeyi kurmak çoğu zaman zorlaşıyor. Hayatımız böyle yoğun geçerken bir de üzerine ütü yapmak için zaman yaratmak bazen imkansız. Ama siz hiç canınızı sıkmayın biz ütüsüz ütü nasıl yapılır bugün onu anlatacağız.

 

 

 

Ütüsüz Ütü Yapmanın 6 Yolu

 

1. Duş Buharı

Çoğumuz işe gitmeden önce sabahları ya da çok üşeniyorsak akşamları duş alıyoruz. Kırışık kıyafetini duşa girmeden önce banyonun bir yerine as. Kapıyı iyice kapatmaya dikkat et çünkü duş buharının dışarıya kaçmasını istemiyoruz. Buhar sayesinde kıyafetinin kırışıklıkları çözülecektir. Yalnız bunun için en az 15 dakika banyoda durması gerek. Bu yüzden duş süreni biraz daha uzun tutabilirsin.

 

2. Kırışıklık Açıcı Sprey

Piyasada her şeyin çaresi bir ürün var. Kırışıklıklar için neden olmasın? Kırışıklık açıcı spreylerden birini edin ve kırışık bölgeye sıktıktan sonra kıyafetini çamaşır asar gibi elinle düzelt ve kurumaya bırak. Göreceksin, kırışıklıklar mucizevi bir biçimde yok olacak. İstersen kendi kırışıklık açıcı spreyini kendin evde üretebilirsin. Tarifi aşağıda:

  • 1 çay kaşığı saç kremi
  • 1 çay kaşığı elma sirkesi
  • 2 su bardağı su
  • Sprey şişe

Malzemeleri sprey şişesinde karıştırıp kırışıklık açıcı spreydeki gibi kıyafete uyguluyoruz ve arkamıza yaslanıp ütülü gibi görünen kıyafetimizin kurumasını bekliyoruz.

 

3. Saç Kurutma Makinesi

Şimdi kim ütü masasını açacak, ütünün ısınmasını bekleyecek değil mi? Sabah duş sonrası saçlarını kuruturken kıyafetini hafif ıslat ve en düşük ısıda saç kurutma makinenle kurut. Yalnız kıyafete saç kurutma makineni çok yaklaştırma, pratik olmaya çalışırken kıyafetine zarar vermek istemezsin, eminiz.

 

4. Düzgün Asmak

Çamaşır makinesinin bitme sesi geldi, kapak ışığı yanıp yanıp sönüyor ama canın hiç çamaşır asmak istemiyor. O zaman üzgünüz çünkü tüm kıyafetlerin kırış kırış olacak. İster çamaşır makinesi ister kurutma makinesinden çıkmış olsun çamaşırlarını hemen asman çok önemli. Ne kadar üst üste, yığılmış halde durursa kıyafetlerin o kadar kırışacaktır.

 

5. Kurutma Makinesi

Saç kurutma makinesi ile uğraşmak istemiyorsan kıyafetini birazcık ıslatıp kurutma makinesine de atabilirsin. Islatmak yerine hafif nemli bir çorabı da kullanabilirsin aynı işi görecektir. 15 dakikalık düşük ısıda kurutma işlemi sonrası en önemlisi kıyafetini hemen çıkartıp asman.

 

6. Saç Düzleştirici

Hızlı bir ütü deneyiminde bizi en çok zorlayan kısımlar yaka, düğme araları ve manşetlerdir. Bu tarz küçük ve ulaşması zor alanlarda saç düzleştiricinden yardım alabilirsin. Saç kurutma makinesinde olduğu gibi saç düzleştiricisini de kıyafetinin üzerinde fazla tutma, yanabilir. Bu arada ütüleme işlemine başlamadan önce mutlaka saç düzleştiricini kontrol et. Üzerinde saç ya da saç spreyi kalıntıları kaldıysa kıyafetine dönüşü olmayan bir zarar verebilirsin.

 

DİĞER YAZILAR
TÜMÜ
Ütü Yapmayı Keyifli Hale Getirin
Ütü Yapmayı Keyifli Hale Getirin
Ütü yapmak, artık kolay hale gelecek. Peki, daha kolay ütü nasıl yapılır, biliyor musunuz? Özellikle ütü yapmak korkulu bir rüya gibi! Ancak başarılı ütü yapmak için, işin püf noktalarını iyi bilmek gerekir. Böylece bir yığın çamaşırı da etkili, ra
Devamı için tıklayınız
Ütü Yapmanın Püf Noktaları
Ütü Yapmanın Püf Noktaları
Çalışan ya da çalışmayan her insanın ev temizliğindeki en büyük derdidir birikmiş buruşuk kıyafetler. Sepet size siz sepete bakarsınız. Giysiler birer birer artarken sizin sinir katsayınız da orantılı olarak artar. Ev işleri içinde belki de en keyif
Devamı için tıklayınız
Ütü Yapmanın İncelikleri
Ütü Yapmanın İncelikleri
Nasıl ki kirli kıyafetleri temizlemek için özen gösteriyor, makineye atarken renklerine göre ayırıyor ya da özel temizlenmeye ihtiyacı olanları kuru temizleme yöntemiyle temizletiyorsak ütü yaparken de aynı hassasiyeti göstermeliyiz. Ütü yapmanın püf
Devamı için tıklayınız
Jilet Kıvamında Gömlek Nasıl Ütülenir?
Jilet Kıvamında Gömlek Nasıl Ütülenir?
Jilet kıvamında gömlek nasıl ütülenir diye merak ediyorsanız birinci adımın yıkama talimatlarına uygun hareket etmeniz gerektiğini bilmelisiniz. Evin
Devamı için tıklayınız
Ütüsüz Ütü Yapmanın 6 Yolu
Ütüsüz Ütü Yapmanın 6 Yolu
En sevmediğiniz ev işi ne diye sorsak büyük ihtimal “ütü yapmak” sizde de bizde olduğu gibi ilk üçe girer. Biz .çalışan kadınlar sabah çalış, akşam ev
Devamı için tıklayınız
Pantolonlar Nasıl Muntazam Ütülenir?
Pantolonlar Nasıl Muntazam Ütülenir?
Kumaş pantolonlar, yıkanırken ve ütülenirken, özel ilgi isterler. Özellikle ütü izi olan pantolonlarda, çift çizgi olması, pek de hoş karşılanan bir durum değildir. Ütü yaparken dikkat edilmesi kadar, dolaba kaldırılırken dikkat edilmesi de, ütü izin
Devamı için tıklayınız