BLOG

Ütü Yapmanın İncelikleri

Anasayfa Blog Ütü Yapmanın İncelikleri

Nasıl ki kirli kıyafetleri temizlemek için özen gösteriyor, makineye atarken renklerine göre ayırıyor ya da özel temizlenmeye ihtiyacı olanları kuru temizleme yöntemiyle temizletiyorsak ütü yaparken de aynı hassasiyeti göstermeliyiz. 

Ütü yapmanın püf noktaları, bu işlemin daha sağlıklı gerçekleşmesi için yardımcı oluyor ve istediğimiz sonuca ulaşmamızı sağlıyor.

Ütülenen çamaşırların dolaba yerleştirilmesi konusu ise en az ütü yapmak kadar hassas, çünkü çamaşırları yanlış bir şekilde yerleştirmek gardırobumuzda fazla yer kaplamalarına neden olabiliyor. Bu nedenle ütü yapmanın incelikleri ve dolap düzenleme yöntemleri oldukça önemli.

Nasıl Ütü Yapılması Gerektiğini Bilmenin Dayanılmaz Hafifliği

Çamaşır sepetinizde sizi bekleyen onlarca çamaşır var ve hepsinin arzusu, kırışıklıklardan kurtulup gardıroptaki yerini almak. Siz de bu arzuyu gerçekleştirmek için tüm hazırlıkları yaptınız. Ütü masasını belinizin hizasında hazırladınız, ütünüzün haznesine su doldurdunuz ve ütü bezini yanınıza koydunuz. Şimdi ütü zamanı!

● Ütünüzün tabanında herhangi bir iz varsa öncelikle ütünüzü nemli bir bezle temizlemelisiniz. Aksi takdirde çamaşırlarınızda iz ya da yanık oluşabilir.
● Tüm çamaşırların farklı kumaşlarda olduğunu unutmamalı ve ütünüzün derecesini buna göre ayarlamalısınız. Hangi çamaşırı hangi ayarda ütülemeniz gerektiği ile ilgili bilgi, çamaşırların etiketlerinde mevcut. Yardıma ihtiyacınız olursa etiketlere göz atabilirsiniz. Tabii bir akıllı ütü sahibiyseniz herhangi bir ayar yapmanıza gerek kalmaz, çünkü ütünüz kumaşa değdiği anda ayarını kendisi yapacaktır.
● Öncelikle büyük parçalardan başlamak, ütü yapmanın pratik yollarından biri olarak kabul ediliyor. Bu yolu izleyerek hem çamaşırları ayırma işini kolaylaştırır hem de ütünün çabuk bittiğini düşünüp psikolojik olarak rahatlarsınız.
● İnatçı kırışıklıkları açmak için en etkili yöntem, su düğmesine basıp ütü yapacağınız alanı yeterli şekilde nemlendirmek ve ardından bu bölgeden buhar özelliği ile geçmek. Bu sayede açmakta zorlandığınız kırışıklıkların kolaylıkla açıldığını görebilirsiniz. Eğer zarar görecek, esneyecek bir kumaş değilse kıyafeti biraz çekerek de ütüleyebilirsiniz.
● Ütünün soğuması, ısınmasından daha çok zaman alır. Bu nedenle düşük ısıya ihtiyacı olan çamaşırlara öncelik verebilir, zamandan tasarruf edebilir ve çamaşırlarınızda olması mümkün zararları engelleyebilirsiniz.
● Ütüleme işlemi tamamen bittiğinde ütünüzün haznesindeki suyu boşaltmalısınız. Hazneden sızabilecek su ütünüzü bozabilir ya da başka bir şekilde zarar verebilir.

DİĞER YAZILAR
TÜMÜ
Ütü Yapmayı Keyifli Hale Getirin
Ütü Yapmayı Keyifli Hale Getirin
Ütü yapmak, artık kolay hale gelecek. Peki, daha kolay ütü nasıl yapılır, biliyor musunuz? Özellikle ütü yapmak korkulu bir rüya gibi! Ancak başarılı ütü yapmak için, işin püf noktalarını iyi bilmek gerekir. Böylece bir yığın çamaşırı da etkili, ra
Devamı için tıklayınız
Ütü Yapmanın Püf Noktaları
Ütü Yapmanın Püf Noktaları
Çalışan ya da çalışmayan her insanın ev temizliğindeki en büyük derdidir birikmiş buruşuk kıyafetler. Sepet size siz sepete bakarsınız. Giysiler birer birer artarken sizin sinir katsayınız da orantılı olarak artar. Ev işleri içinde belki de en keyif
Devamı için tıklayınız
Ütü Yapmanın İncelikleri
Ütü Yapmanın İncelikleri
Nasıl ki kirli kıyafetleri temizlemek için özen gösteriyor, makineye atarken renklerine göre ayırıyor ya da özel temizlenmeye ihtiyacı olanları kuru temizleme yöntemiyle temizletiyorsak ütü yaparken de aynı hassasiyeti göstermeliyiz. Ütü yapmanın püf
Devamı için tıklayınız
Jilet Kıvamında Gömlek Nasıl Ütülenir?
Jilet Kıvamında Gömlek Nasıl Ütülenir?
Jilet kıvamında gömlek nasıl ütülenir diye merak ediyorsanız birinci adımın yıkama talimatlarına uygun hareket etmeniz gerektiğini bilmelisiniz. Evin
Devamı için tıklayınız
Ütüsüz Ütü Yapmanın 6 Yolu
Ütüsüz Ütü Yapmanın 6 Yolu
En sevmediğiniz ev işi ne diye sorsak büyük ihtimal “ütü yapmak” sizde de bizde olduğu gibi ilk üçe girer. Biz .çalışan kadınlar sabah çalış, akşam ev
Devamı için tıklayınız
Pantolonlar Nasıl Muntazam Ütülenir?
Pantolonlar Nasıl Muntazam Ütülenir?
Kumaş pantolonlar, yıkanırken ve ütülenirken, özel ilgi isterler. Özellikle ütü izi olan pantolonlarda, çift çizgi olması, pek de hoş karşılanan bir durum değildir. Ütü yaparken dikkat edilmesi kadar, dolaba kaldırılırken dikkat edilmesi de, ütü izin
Devamı için tıklayınız